26 Aralık 2023 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞERBETLİ TATLI


Malzemeler:

  • 4 Adet yumurta 
  • 1 Çay bardağı toz şeker
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Çay bardağı irmik
  • 2 Su bardağı hindistan cevizi
  • 1 Su bardağı un
  • 1 Paket vanilya 
  • 1 Paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:

  • 3 Su bardağı şeker
  • 3 Su bardağı su
  • 4-5 Damla limon suyu
Yapılışı:

    Önce şerbeti hazırlayın. Bir tencereye şekeri ve suyu koyup, ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 8 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bir karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri koyup iyice çırpın. Sıvı yağı, hindistan cevizini ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup karıştırın. Yağlanmış hamuru kare borcama döküp üzerini düzeltin ve180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 2-3 dakika bekleyip dilimler halinde kesin, ardından soğuk şerbeti üzerine dökün.  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder