26 Aralık 2023 Salı

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE


Malzemeler:

  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • 2 adet yumurta (bir yumurta sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim (halka) limon
Yapılışı:

    Önce şerbetinizi hazırlayın. Şekeri, suyu ve limon dilimini bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatın ve sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını, 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın akını, pudra şekerini, irmiği ve sıvı yağını bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Sonra kabartma tozunu, vanilyayı ve azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamura şekil vererek tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece alt üst ayarlı, fansız fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün. İstediğiniz gibi süsleyip servis edin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder