5 Şubat 2020 Çarşamba

PASTIRMALI HUMUS


Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 100 gr pastırma
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kahve fincanı zeytin yağı
Yapılışı: 

     Nohutu, tahini, limon suyunu, zeytin yağını, kimyonu, tuzu ve rendelenmiş sarımsağı mutfak robotuna koyup pürüzsüz kıvam alana kadar çekin. Eğer biraz sert olmuşsa yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Yaptığınız humusu bir servis tabağına alın. Bir tavanın içine tereyağı koyup eritin. Pastırmaları parçalara ayırıp 1-2 dakika çevirin. Pastırmaları tavadan alıp humusun üzerine koyun. Kalan yağa kırmızı biberi koyup biraz ocakta çevirip humusun üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder