11 Şubat 2020 Salı

PUF PUF POĞAÇA


Malzemeler:
  • 2 yumurta (sarısı üzerine akları içine)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un
İçi İçin:
  • Beyaz peynir
Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı:

    Bir yoğurma kabına ılık su ve sütü koyun. İçine mayayı, şekeri, koyup karıştırın. Sonra sıvı yağı, yumurta aklarını, unu ve tuzu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Elinizi yağlamak için küçük bir kaseye sıvı yağ koyun. Hamurdan mandalina büyülüğünde parçalar koparıp elinizi yağa batırıp hamuru çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına beyaz peynirden koyup iki kenarını katlayıp rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine poğaçaları dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder