5 Şubat 2020 Çarşamba

KALBURA BASTI


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi 
  • Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:

     Bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı koyup karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp fotoğraftaki gibi bir kalıbın üzerinde açın içine ceviz koyup kapatın. Tepsiye dizin. 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika tutun sonra limon suyunu koyup 5 dakika daha kaynatın ve soğutun. Fırından çıkan tatlı ılınınca soğuk şerbeti dökün.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder