11 Şubat 2020 Salı

MUHALLEBİLİ MOZAİK PASTA


Malzemeler:
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 200 ml sıvı krema
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • 80 gr 3 paket çikolata
Muhallebisi İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
 Üzeri İçin:
  • Yeşil toz fıstık
  • Çikolata sosu
Yapılışı:

    Önce kremayı ve sütü ısıtın. İçine çikolataları kırıp karıştırın çikolatalar tamamen eridikten sonra,  bisküvileri çok küçük olmayacak şekilde kırın. Çikolatalı karışımı bisküvilerin üzerine döküp, karıştırın. Bir kalıp veya tepsiye bisküvili karışımı döküp yayın. Buzdolabına koyup 1 saat bekletin. Muhallebisi için tencereye sütü, şekeri ,unu, yumurta sarısını ve nişastayı koyup karıştırın. Ocağa koyup sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi ılınınca bisküvilerin üzerine döküp yayın. Muhallebi soğuyunca hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip soğutun. Sonra muhallebinin üzerine dökün. Buzdolabında 1 gece dinlendirip dilimleyin üzerine yeşil fıstık serpip servis edin.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder