5 Şubat 2020 Çarşamba

QUESADİLLA MEKSİKA USULÜ YEMEK


Malzemeler:
  • 500 gr jülyen doğranmış antrikot
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 sarı biber
  • 1 su bardağı konserve meksika fasulyesi
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Lavaş Hamuru İçin:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 4-5 su bardağı un
Yapılışı:

     Sıvı yağı ve tereyağı bir tavaya koyup jülyen doğranmış etleri de koyup karıştırın. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Etlerin üzerine jülyen doğranmış biberleri ilave edip biberler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Meksika fasulyesini ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Lavaş için suyu, sütü, şekeri ve mayayı bir kaba koyup karıştırın. Unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalanmasını beklemeden servis tabağı büyüklüğünde açın, yağsız tava da önlü arkalı hafif pişirin. Lavaşın yarısına etli harçtan koyup üzerine kaşar rendesi serpin ve yarım ay şeklinde kapatıp iki tarafını çevirerek pişirin. Sıcak sıcak servis edin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder