11 Şubat 2020 Salı

KIŞ KEKİ


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 orta boy çay bardağı toz şeker
  • 1 orta boy çay bardağı sıvı yağ
  • 1 orta boy çay bardağı tahin 
  • 1 orta boy çay bardağı pekmez
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket kakaolu petibör bisküvi
Üzeri İçin:
  • 1 paket kakaolu puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:

    Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ekleyip tekrar karıştırın. Yağlanmış büyük boy borcama kek harcını dökün. 180 derece fırında keki pişirin. Fırından çıkan kek ılınınca üzerine 2 su bardağı sütü dökün. Kakaolu bisküvileri kekin üzerine dizin. 2,5 su bardağı sütle hazır paket pudingi pişirin. Pudingi sıcak sıcak bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyunca kalan kakaolu bisküvileri rondodan geçirip üzerine serpin. En üstüne dövülmüş ceviz serpip servis edin. En üzerine kakaolu bisküvi yerine sade bisküviyi de rondodan çekip serpebilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder