12 Aralık 2016 Pazartesi

TARÇINLI RULO


Malzemeler:
  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı un
İç Malzemesi:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı silme tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi
Karamelli Sosu İçin:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağ
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik su
  • 1 paket krema
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
Yapılışı:

     Ilık sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı bir kaba koyup karıştırın. Unu ve mayayı koyup yoğurun. Yumuşak hamur yapıp 10 dakika dinlendirin. Hamuru 4 bezeye ayırın. Bir bezeyi alın dikdörtgen şeklinde açın. Bir kabın içinde tarçın ve şekeri karıştırın. Cevizleri tavada kavurun ve rondodan çekin. Açtığınız bezenin üzerine oda sıcaklığındaki tereyağından sürüp tarçın ve şeker karışımından bolca serpin. Sonra cevizi serpin. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın. 2 parmak genişliğinde kesin ve tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde yapın. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Karameli için şekeri tavaya koyup karamelize edin. Suyu ekleyip eritin. Tereyağını, kremayı, 1 çay bardağı tarçınlı şekeri ve labne peynirini koyup karıştırın. Servisi için pişmiş ruloların üzerine karamelli sostan döküp ceviz serpin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder