6 Aralık 2016 Salı

MISIR SANDALI SALATASI


Malzemeler:
  • 3-4 adet haşlanmış büyük boy patates
  • 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsot
  • Kimyon
İç Malzemesi:
  • 1 küçük kutu mısır konservesi
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4 dal taze nane
  • 4 adet salatalık turşusu
Yapılışı:

     Patatesleri sıcakken ezip bulgurla karıştırın. (İsterseniz bulguru ıslatıp kullanabilirsiniz) Kuru soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ile soğanı kavurun. Kavrulunca içine salçaları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Bulgurlu patatesin içine kavrulan soğanı, ince kıyılmış maydanozu, limon suyunu ve baharatları ilave edip elinizle yoğurun. İç malzemesi için mısırı süzüp yıkayın.Turşuları minik minik küp küp doğrayın. Nanenin yarısını ve maydanozu da kıyıp hepsini karıştırın. Patatesli harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içini oyarak sandal şekli verin. Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun. Üzerine mayonez veya süzme yoğurt koyup naneyle süsleyip servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder