30 Ekim 2016 Pazar

TARAK TATLISI


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı un)
İç Malzemesi:
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 yumurta akı
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı badem
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
Yapılışı:

     Bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtaları, sıvı yağı, pudra şekerini, yoğurdu, hindistan cevizini ve irmiği koyup karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup yoğurun. Cevizi robottan ince çekip yumurtanın akıyla karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde oval şekilde yuvarlayın. Tarağın üzerine koyup elinizle bastırın. İç malzemeden koyup kapatın ve tarağın üzerinden alıp kıvırın uç kısmından birleştirin. Tatlının üzerine kabuklarını soyduğunuz bademi koyun ve yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında pişirin.                                          Şerbeti için suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca 13 dakika tutun limon suyunu koyup 2 dakika daha kaynatın ocağı kapatıp soğutun. Tatlı fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökün.













   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder