27 Ekim 2016 Perşembe

PATLICANLI TEPSİ KEBABI


Malzemeler:
  • 300gr kıyma
  • 3 adet topan patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pul biber
Üzeri için:
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

     Patlıcanları ve biberleri közleyip temizleyin. İnce ince kıyın. Soğanı ve sarımsağı robottan ince çekin. Bir kabın içine kıymayı, biberi, patlıcanı, kıyılmış maydanozu, baharatları, soğan ve sarımsağı koyup yoğurun. Yağlanmış cam fırın kabına veya tepsiye kebabı eşit olarak yayın. Üzerine domatesleri ve biberleri dilimleyip dizin. Bir kasenin içinde salçaları koyup su ile açın. Sıvı yağını da koyup karıştırın. Kebabın üzerine dökün. Fırın kabının üzerine önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra fırından çıkarıp üzerini açın domates ve biberler kızarana kadar pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder