22 Ekim 2016 Cumartesi

GELİN TATLISI


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin:
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
Üzeri İçin :
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:

    Yumurta ve şekeri derin bir kabın içine koyup mikserle çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış fırın kabına koyup ( 40x27 boyutlarındaki fırın kabını kullandım.) 170 derece fırında pişirin. Sütü ve şekeri bir kaba koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Fırından çıkan keki soğutup şekerli sütü üzerinde gezdirerek ıslatın.
Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı, unu bir tencereye koyup karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp soğutun. Soğuyan muhallebinin içine vanilyayı ve toz krem şantiyi koyup mikserle çırpın. Kekin üzerine muhallebiyi döküp yayın. Üzerine hindistan cevizi serpin. Buzdolabına koyup 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi günü servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder