27 Ekim 2016 Perşembe

KARIŞIK DOĞRAMA TURŞU


Malzemeler:
  • 7-8 tane beyaz lahana yaprağı
  • 6-7 adet ajur
  • 5 adet havuç
  • 6-7 adet salatalık veya kornişon
  • 5 adet kırmızı biber
  • 10 adet yeşil biber
  • 3 adet yeşil domates
  • 3 adet olgun kırmızı domates
  • 1 demet maydanoz
  • 2 baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • İsteğe bağlı acı isterseniz 3-4 adet acı cin biberi
  • Kereviz yaprakları
Yapılışı:

     Bütün sebzeleri yıkayın. Yıkanmış sebzeleri kabuklarını soymadan doğrayın. Sadece olgun domatesin kabuklarını soyup doğrayın. Bütün doğranmış malzemeyi büyük bir kaba koyun. Üzerine tuzu, sirkeyi ve limon tuzunu koyup karıştırın. 12 saat bekletip kavanozlara sıkıca bastırarak doldurun. Suyunu kavanozlara paylaştırıp üzerine kereviz yaprağı koyup kapağını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder