22 Ekim 2016 Cumartesi

PATATESLİ FİYONK BÖREK


Malzemeler:
  • 4 adet yufka
Arasına Sürmek İçin Sosu:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
İç Harcı İçin:
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin:
  • 2 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı:

    Haşlanmış patatesleri sıcakken soyup bir kaba alın. Üzerine tereyağı, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Arasına sürmek için sıvı yağı, unu, nişastayı ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın. Yufkanın bir tanesini alıp düz bir zemine yayın. Yufkayı dörde katlayın. Kenarlarından kare olacak şekilde keserek kare şekli verin. Büyük bir kare yufka haline gelen yufkayı da dörde kesin. Küçük kare yufkanın birini alıp hazırladığınız sostan fırçayla her tarafına sürün. Hazırladığınız iç harçtan yufkanın ortasına aralıklı iki top halinde koyun. Patatesli topların üzerini kapatacak şekilde yufkayı iki kenardan kapatın. Dikdörtgen şekline gelen yufkanın iki ucundan katlayın. bu sefer küçük bir dikdörtgeniniz olacak. Kestiğiniz yufka parçalarından şeritler kesip küçük dikdörtgenin yufkanın ortasından fiyonk olacak şeklinde kapatın. Sosu fiyongu koyarken yapıştırıcı gibi kullanın. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder