6 Aralık 2016 Salı

DOMATESLİ İTALYAN EKMEĞİ


Malzemeler:
Hamuru İçin
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant toz maya
  • 3 su bardağı un 
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 300 gr. kiraz domates
  • 3 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • Biberiye
Yapılışı:

     Hamur için unu bir kaba koyun. Mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın. Ilık suyu ve sıvı yağı koyup yoğurun. Mayalanması için 40 dakika bekletin. Hamur mayalanınca tepsiyi yağlayın. Mayalanan hamuru eşit olarak tepsiye yayın. Sarımsakları ezin ve sarımsakla karıştırın. Hamurun üzerine sürün. Üzerine ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ve biberiyeyi yerleştirin. İnce kaya tuzunu da serpip 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder