11 Aralık 2016 Pazar

MAGMA KEK


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu İçin:
  • 160 gr bitter çikolata
  • 1 paket krema
Yapılışı:

     Önce kremasını hazırlayalım. Unu, nişastayı, şekeri ve sütü bir tencereye koyup karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı koyup karıştırın. Soğuması için bir kenara alın. Yumurtayı ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyip biraz daha çırpın. Kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip karışıma ilave edip karıştırın. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına keki dökün. Kekin ortasına soğumuş kremayı döküp 160 derece fırında keki pişirin. Kremayı bir cezveye koyun ve kaynatın. Kaynayan kremayı ocaktan alıp parçalara ayırdığınız çikolatayı koyup karıştırın. Ilınınca fırından çıkan kekin üzerine sosu dökün. Buzdolabına koyup sosu donduktan sonra servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder