8 Aralık 2018 Cumartesi

FALAFEL


Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:

     Haşlanmış nohutları, kuru soğanı ve sarımsakları rondodan geçirip bir yoğurma kabına alın. Üzerine 1 adet yumurtayı, unu, kabartma tozu, kişnişi, kimyonu, karabiberi, tuzu ve maydanozu koyup karıştırın. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın hafif üzerini bastırarak kızgın yağda kızartın. İsteğe bağlı olarak yoğurtlu sos ile servis edebilirsiniz. 

     Yoğurtlu sosu yapmak için: Bir kase yoğurda, 1 tatlı kaşığı mayonezi, 1 diş sarımsağı, tuzu, naneyi ve pul biberi koyup karıştırın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder