8 Aralık 2018 Cumartesi

YOĞURTLU TAZE FASULYE ÇORBASI


Malzemeler:
  • 250 gr taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı et suyu
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 1 adet kuru soğan
  • Kuru nane
Yapılışı:

    Fasulyelerin baş kısmını kesip yıkayın. Fasulyeleri 1 cm kalınlığında doğrayın. Tencereye yağı koyup fasulyeleri ilave edin. Fasulyeleri biraz soteledikten sonra sıcak et suyunu koyun. Kaynamaya başlayınca 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ilave edin. Pirinç ve fasulye yumuşayana kadar pişirin. Fasulye ve pirinç yumuşayınca bir kasede yoğurdu, unu ve yumurtayı karıştırın. Yoğurtlu karışıma fasulyenin suyundan bir iki kepçe koyup açın. Çorbaya yoğurtlu karışımı karıştırarak dökün. Tuzunu kendi damak tadınıza göre ekleyin. Başka bir tavaya biraz sıvı yağ koyun. Soğanları yemeklik doğrayıp, yağa ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Yeteri kadar nane ekleyin ve ocağı kapatıp çorbanın içine ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder