15 Aralık 2018 Cumartesi

SOSLU ELMALI KEK


Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2-3 adet elma

Yapılışı:

    Bir kasenin içine sıvı yağı, şekeri ve yoğurdu koyup krema kıvamına gelene kadar çırpın. Çırpılan karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalan karışıma yumurtayı ekleyip tekrar çırpın. Sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup karıştırın. Bu arada kuş üzümünü suya koyup 15 dakika kadar bekletin. Elmaları soyup yarım ay şeklinde kesin. Kek hamurunu dikdörtgen bir borcama koyup elmaları kekin üzerine dik olarak yerleştirin. Islatmış olduğunuz kuş üzümlerini alıp kekin üzerine serpin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ayırdığınız sosu fırçayla sürün.



2 yorum: