15 Aralık 2018 Cumartesi

ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 litre su
  • Tuz
Terbiyesi İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limon suyu
  • 2 yumurta sarısı
Sosu İçin:
  • Tereyağ
  • Kuru nane
  • Kırmızı toz biber
Yapılışı:

    Önce soğanı yemeklik doğrayın.Tencereye sıvı yağı koyun. Soğanları ekleyip kavurun. Unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuk suyun 8 bardağını koyup kaynatın. Suyun kıvamı yeterli gelmezse kalan suyu ekleyin. Kaynayınca mercimekleri ilave edin. Mercimekler pişince ocağı kapatın. Çorbayı ocaktan alıp blendırdan geçirin. Bir kasenin içine çorbanın terbiyesini hazırlayın. Çorbayı tekrar ocağa koyup terbiyesini ilave edip karıştırın. 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın. Çorbanın sosunu hazırlamak için tereyağını küçük bir tavada eritin. İçine kırmızı biberi ve naneyi koyup ocaktan alın. Çorbayı kaselere koyun üzerine sostan döküp servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder