21 Ekim 2018 Pazar

KIRMIZI DOMATES TURŞUSU


Malzemeler: 
  • 1,5 kg domates
  • 250 gr yeşil sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet aspirin
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:

     Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri de küçük küçük doğrayın. Sarımsakları temizleyip rendeleyin. Bir kabın içine doğranmış domatesleri, biberleri ve rendelenmiş sarımsakları koyun. Aspirini bir kasede dövüp domateslere ilave edin. Tuzunu kendi damak tadınıza göre ekleyin. Sirkeyi ve sıvı yağı da koyup karıştırın. 1 litrelik kavanozlara turşuyu doldurup kapağını kapatın. Turşuyu 2 gün dışarıda karanlık bir ortamda bekletin daha sonra buzdolabına koyup istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder