20 Ekim 2018 Cumartesi

ELMALI RULO KURABİYE


Malzemeler:
  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
  • 3 adet elma
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

     Elmaları rendeleyin tavaya elma ve şekeri koyup elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Tarçın ve iç cevizi ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurtayı, sıvı yağı ve pudra şekerini bir kaba koyup karıştırın. Vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan avuç içi büyüklüğünde parça alıp merdaneyle 1 milim kalınlığında açın. Sigara böreği yapar gibi küçük parçalar kesin. Uzun kısmına elmalı harçtan koyup sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder