21 Ekim 2018 Pazar

ISPANAKLI VE DOMATESLİ ERİŞTE


Malzemeler:
Domatesli Erişte için:

  • 1 kg domates
  • 7 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Ispanaklı Erişte için:
  • 1 kg ıspanağın yaprakları
  • 7 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:

        Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın. Domatesleri tencereye koyup pişirin. Pişen domateslere 1 yemek kaşığı domates salçasını ilave edin. Domatesler soğuyunca, domatesleri rondodan veya robottan çekip, tel süzgüden geçirin. Bir yoğurma kabının içine domates püresini, yumurtaları ve tuzu koyup, elinizle karıştırın. Elde edilen karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin. Hamuru 15 dk dinlendirin. Dinlendirdikten sonra hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın. Bezeleri yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın. Temiz bez serili bir yere, açtığınız hamurları serip alt üst ederek kurutun. Ayrıca yufkalar tamamen kurumayacak. Açtığınız hamurları 3 cm genişliğinde kesin ve sonra kesilen parçaları üst üste koyup, ince ince kıyın. Kıyılan hamurları bir yere serip kurutun. 

       Ispanakların yapraklarını yıkayıp, bir çay bardağı suyla haşlayın. Haşlanan ıspanakları robot veya rondodan çekip, tel süzgüden geçirin. Bir yoğurma kabının içine ıspanak püresini, yumurtaları ve tuzu koyup elinizle karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin. Hamuru 15 dk dinlendirin. Dinlendirdikten sonra hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın. Bezeleri yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın. Temiz bez serili bir yere, açtığınız hamurları serip alt üst ederek kurutun. Ayrıca yufkalar tamamen kurumayacak. Açtığınız hamurları 3 cm genişliğinde kesin ve sonra kesilen parçaları üst üste koyup, ince ince kıyın. Kıyılan hamurları bir yere serip kurutun. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder