21 Ekim 2018 Pazar

PATLICAN MANCASI


Malzemeler:

  • 4 kg patlıcan
  • 2,5 kg salçalık kırmızı biber
  • 300 gr yeşil sivri biber (acı veya tatlı)
  • 2-3 baş sarımsak
  • 2 kg domates
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım demet maydanoz
Yapılışı:

       Önce patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyin. Közlenmiş biberleri ve patlıcanları temizleyip iri iri doğrayın. Yeşil biberleri bir santim iriliğinde kesin. Sarımsakları iri bir şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, onları da küp küp doğrayın. Bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Doğranmış biberleri ve sarımsakları yağda biraz çevirin. Domatesleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Şekeri, tuzu (tadına bakarak ekleyerek) ve sirkeyi ilave edin. Doğranmış kırmızı biberleri ve patlıcanları ilave edip, 10 dk pişirin. Ocağın altını kapatıp yıkayıp iri iri doğranmış maydanozları ekleyip karıştırın. Kavanozları ve kapaklarını sıcak suyla kaynatın. Sıcak kavanozlara patlıcan mancasını koyup kapaklarını kapatıp ters çevirin. İster kışlık olarak, isterseniz hemen yiyebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder