23 Mayıs 2017 Salı

DERİN DONDURUCUDA ASMA YAPRAĞI SAKLAMA


Malzemeler:
  • 1 kg taze asma yaprağı
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yaklaşık 4 litre  su
Yapılışı:

     Asma yapraklarının saplarını dibinden kesin. Derin bir kabın içine yaprakları koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı tuzu koyun. Suyu kaynatıp sıcak sıcak yaprakların üzerine dökün. Yaprakların rengi değişince bir alt üst edin ve bir gece bekletin. Ertesi gün yaprakları sıkarak buzdolabı poşetlerine bir sarmalık kendi istediğiniz ölçüde koyun. Buzluğa atın. (Kaynar suyu üstüne çıkana kadar koyun sizin su ölçünüz fazla veya daha az alabilir koyduğunuz kabın büyüklüğüne göre değişir.)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder