17 Mayıs 2017 Çarşamba

ARMUTLU ALT ÜST KEKİ


Malzemeler:
  • 4 adet armut
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • Tarçın
Yapılışı:

    Armutları yıkayıp kabuklarıyla orta kısmını çıkardıktan sonra yarım ay şeklinde kesin. Tavanın içine esmer şekeri serpin. Armutları şekerin üzerine dizip yumuşayana kadar çevirerek pişirin. Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin. Pişen armutları sırt sırta gelecek şekilde kalıbın içine dizin. Bir kabın içine yumurtayı ve şekeri koyup iyice çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve çırpın. Hazırladığınız keki armutların üzerine dökün. 160 derece fırında pişirin. Fırından çıkan kek soğuyunca bir servis tabağına ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın. Üzerine tarçın serpin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder