19 Mayıs 2017 Cuma

LAHMACUN BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 4 adet yufka
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Sosu İçin:
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı süt
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı:

    Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Biberleri de ince ince kıyın. Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyup soğanları kavurun. Biberleri ekleyip yumuşayınca kıymayı ilave edin. Kıymanın kırmızı rengi gidene kadar hafif kavurun. Domateslerin çekirdek kısmını alıp küçük küçük küp küp doğrayın. Ocaktan aldığınız karışıma domatesi, ince kıyılmış sarımsağı ve baharatları koyup karıştırın. bir kasenin içine süt ve sıvı yağı koyup karıştırın. Yufkanın birini düz bir zemine yayıp üzerine hazırladığınız sostan sürüp diğer yufkayı üstüne koyun. Yufkaların hepsine aynı işlemi yapın yalnız en üstteki yufkaya sostan sürmeyin. Hazırladığınız kıymalı harcı yufkanın her tarafına eşit olarak yayın. Yufkanın iki tarafından katlayın ve rulo şeklinde sarın. Böreği buzluğa atıp hafif dondurun. Fırına atacağınız zaman üzerine yumurta sarısı sürüp 1 parmak genişliğinde kesin yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder