17 Mayıs 2017 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU KIYMALI KARNABAHAR


Malzemeler:
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 150-200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 domates veya 2-3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel Sosu İçin:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:

     Karnabaharları küçük küçük parçalara ayırın ve tuzlu suda haşlayın. Kuru soğanı, biberi yemeklik doğrayın. Sıvı yağda soğanı ve biberi kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Domates sosunu ve salçayı ekleyip kavurun. Tuzu ve karabiberini ekleyip karıştırın. Haşlanan karnabaharları kıymalı karışıma koyup karıştırın. Cam fırın kabına karnabaharları koyun. Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencereye koyup eritin. Unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip karıştırın. Tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Karnabaharın üzerine beşamel sosu dökün ve 180 derce ısınmış fırına verin. 15 dakika fırında pişirin. Çıkarıp üzerine kaşar rendesini serpip tekrar fırına verin. Üzeri kızarınca fırından alın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder