1 Nisan 2017 Cumartesi

NİŞAN KURABİYESİ


Malzemeler:
  • 1 paket tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 3 su bardağı un
Kurabiyeyi Süslemek İçin:
  • 1 paket bitter çikolata
  • Toz antep fıstığı
Yapılışı:

    Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağını, pudra şekerini ve yumurta akını bir yoğurma kabına koyup karıştırın. Mısır ununu, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Orta kısmı kalın olacak şekilde rulo yapın. İki ucunu birleştirip tepsiye yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri beyaz olacak şekilde pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğutun. Çikolatayı ben mari usulü eritip kurabiyelerin ucunu çikolataya batırıp sonra toz fıstığa bulayın ve servis tabağına alın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder