1 Nisan 2017 Cumartesi

ELMALI MUFFİN


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 2 yumurta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
İç Malzemesi:
  • 5 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:

    Elmaları soyup rendeleyin. Elmaları, şekeri tavaya koyup elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Pişen elmalar soğuyunca ceviz içini ve tarçını koyup karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve sıvı yağını bir yoğurma kabına koyup karıştırın. Üzerine kabartma tozunu, vanilyayı ve unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan büyük bir parça koparıp yuvarlayın. Düz bir zeminde merdaneyle hamuru açın. Ucu tırtıklı veya herhangi bir yuvarlak kalıpla açtığınız hamurdan parçalar kesin. Yağlanmış muffin kalıplarına kestiğiniz parçaları yerleştirin. Muffin kalıbına yerleştirdiğiniz hamuru çatalla delin. Elmalı harcı muffin kalıplarına koyup üzerini minik çiçek şekilleriyle veya şeritler yaparak süsleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpip servis edin.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder