12 Mart 2017 Pazar

MISIR UNLU POĞAÇA


Malzemeler.
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (kuru maya)
  • 3 yumurta
  • 250 gr margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
İç Malzemesi:
  • Yarım kalıp peynir
Yapılışı:

     Bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağını, 2 tam yumurtayı, birinin akını, yoğurdu, sıvı yağını, şekeri ve tuzu koyup karıştırın. Unu, mısır ununu ve mayayı koyup yoğurun. En son kıyılmış dereotunu koyup karıştırın. Hamuru mayalandırın. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde açın. Açtığınız hamurun ortasına peynirli harç koyup kapatın. Kapattığınız kısmı tepsinin alt kısmına gelecek şekilde tepsiye koyun. 20 dakika tepside bekletip yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış  fırında pişirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder