9 Mart 2017 Perşembe

PATİ KURABİYE


Malzemeler:
  • 125 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu(silme)
Süslemek İçin:
  • 1 paket bitter çikolata
  • Toz yeşil fıstık
Yapılışı:

     Oda sıcaklığındaki tereyağını, sütü, pudra şekerini yoğurma kabına koyup karıştırın. Nişastayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 10 dakika hamuru dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortasını hafif bastırarak fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri koyun. Uç kısmını çatalla bastırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Kurabiyeler fırından çıkınca soğutun. Çikolatayı ben mari usulü eritin. Kurabiyenin ucunu çikolataya batırın. Üzerine toz yeşil fıstık serpip servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder