10 Şubat 2017 Cuma

KALBURA BASTI


Malzemeler:
  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
Şerbeti İçin:
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Yapılışı:

     Bir yoğurma kabının içine oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, irmiği koyup karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Cevizden az iri parçalar koparıp yuvarlayın .Kevgirin tersinin üzerine yuvarlanan hamuru koyup bastırın ve ceviz koyup ağzını kapatın. Kevgirin üzerinden alıp kapanan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye koyup karıştırın. Şerbet kaynayınca 13 dakika tutun.13 dakika sonra limon suyunu ilave edip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerini isteğe bağlı süsleyip servis edin. Eğer kevgiriniz yoksa rendenin ince kısmıyla veya herhangi bir şekil vereceğiniz aletle de yapabilirsiniz. Ben cevizleri yarıya bölüp iri şekilde koydum. Siz istediğiniz şekilde koyabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder