Malzemeler:
- 1 demet fesleğen
- 50 gr dolmalık fıstık
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 80 gr parmesan peyniri
- 5 adet kemiksiz tavuk pirzola
- 10 adet milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
- Köri
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir demet fesleğeni, parmesan peynirini, dolmalık fıstığı, sarımsağı ve zeytinyağını rondoya koyup krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tavukları 1 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın. Kızaran tavukların üzerine tuzu, karabiberi, kekiği ve köriyi serpin ve soğutun. İkili milföyleri merdaneyle enine açın. Hazırladığınız pesto sostan 2 yemek kaşığı milföyün ortasına koyun üzerine kızarmış tavuk koyun ve hamuru katlayın. Tepsiye yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder