9 Şubat 2017 Perşembe

PESTO SOSLU TAVUK


Malzemeler:
  • 1 demet fesleğen
  • 50 gr dolmalık fıstık
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 80 gr parmesan peyniri
  • 5 adet kemiksiz tavuk pirzola
  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • Köri
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

     Bir demet fesleğeni, parmesan peynirini, dolmalık fıstığı, sarımsağı ve zeytinyağını rondoya koyup krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tavukları 1 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın. Kızaran tavukların üzerine tuzu, karabiberi, kekiği ve köriyi serpin ve soğutun. İkili milföyleri merdaneyle enine açın. Hazırladığınız pesto sostan 2 yemek kaşığı milföyün ortasına koyun üzerine kızarmış tavuk koyun ve hamuru katlayın. Tepsiye yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder