12 Mart 2017 Pazar

ELMALI RULO PASTA

    

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
  • 1,5 su bardağı un
İç Malzemesi:
  • 6 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:

    Elmaları soyup rendeleyin. Tavaya rendelenmiş elmaları toz şekeri koyup elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Elmaları ocaktan alınca cevizi ve tarçını ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine elmaları eşit bir şekilde yayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, sıvı yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Hazırlanan kek hamurunu elmaların üzerine döküp yaydırın. 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Kek pişince keki fırından çıkarın. Üzerine yağlı kağıdı kapatın ve tepsiyi ters çevirin. Elmalı harcın üzerinde olan yağlı kağıdı alın ve keki sıkıca rulo yapıp soğumaya bırakın. Servis edeceğiniz zaman üzerine pudra şekeri serpip dilimleyin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder