19 Mayıs 2017 Cuma

KADAYIFLI SULTAN SARMASI


Malzemeler:
  • 300 gr kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi İçin.
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Arası İçin:
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya yeşil fıstık
Yapılışı:

    Kadayıfları ince ince kıyıp ocakta pembeleşene kadar kavurun. Kadayıflar kavrulunca tereyağ ve şekeri ilave edip biraz daha kavurun. Fırın tepsisine kadayıfları boş yer kalmayacak şekilde yayın. Bir tencereye 125 gr margarin veya tereyağını koyup eritin. Yağ eriyince 1 su bardağı unu koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütü ve şekeri ilave edip göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ilave edip mikserle çırpın. Muhallebiyi kadayıfların üzerine eşit bir şekilde döküp yayın. Üzerine fıstık veya ceviz serpip buzdolabına koyun. Soğuyan tatlıyı 4 parmak genişliğinde kesip rulo yapın ve servis tabağına alın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder