6 Haziran 2017 Salı

MİLFÖYLÜ YUFKALI BÖREK


Malzemeler:

  • 1 şişe maden suyu
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet hazır yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kalıp peynir
  • 1 paket milföy hamuru
  • Çörek otu
Yapılışı:

     Bir kabın içine 2 adet yumurtayı ve sıvı yağı koyup karıştırın. Üzerine maden suyunu ekleyin. Düz bir zeminde 3 tam ve bir yarım milföy hamurunu yan yana koyup merdane ile borcam boyunda büyütün. Açtığınız milföyü borcama yerleştirin. Üzerine 1 bütün yufkayı dışarıya taşacak şekilde koyun. Hazırladığınız sostan yufkanın üzerine bir miktar dökün ve ufalanmış peynir serpin. 2. yufkayı parçalayarak yarısını peynirin üzerine kapatın ve üzerine tekrar sostan dökün. Diğer kalan yufkayı tekrar yayın. Üzerine sostan dökün ve tekrar peynir ufalayın. Eğer elinizde yufka fazla kaldıysa üzerine serin. Borcamın dışına taşan yufkayı tepsinin üzerine kapatın. Tekrar sostan döküp en üstüne 3 tam ve bir yarım milföyü alt taban gibi genişletip yufkanın üzerine kapatın. Böreği bıçakla kare şeklinde kesip üzerine kalan sosu döküp çörek otu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder