7 Haziran 2017 Çarşamba

KALP POĞAÇA


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:

     Ilık suyu, sütü, sıvı yağını, yumurtanın akını, mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın. Unu koyup yumuşak bir hamur yapın. Mayalandırmadan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Bezeyi oval şekilde açın. Açılan hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın. Sarılan kısım alta gelecek şekilde bırakın. Sarılan hamuru ikiye katlayın. Katlanan hamuru bıçakla hamur kat yerinden aşağı doğru uç kısma gelmeden kesin. Kesilen parçalara kalp şekli verip fırın tepsisine koyun ve tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder