7 Haziran 2017 Çarşamba

LEOPAR POĞAÇA


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet küçük yaş maya (40gr)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (5,5 -6 su bardağı civarında)
Üzeri İçin:
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
İç Malzemesi:
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • Maydanoz
Yapılışı:

     Bir yoğurma kabının içine ılık suyu, sütü, mayayı, şekeri ve sıvı yağı koyup karıştırın. Unu kontrollü koyun. Tuzunu da ekleyip yumuşak bir hamur yapın. En az 45 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir maydanoz karışımından koyup yuvarlak şekil verip tepsiye dizin. Bir kasede suyu, pirinç ununu, mayayı, sıvı yağı, şekeri ve tuzu koyup çırpma teliyle karıştırın. Yaptığınız poğaçaların üzerine karışımdan bolca sürülüp 200 derce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Not: iç malzeme olarak istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder