11 Ağustos 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler:
  • 1 kg barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:

    Barbunyaları temizleyin. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanları kavurun. Yemeklik doğranmış yeşil biberi de ilave ederek kavurmaya devam edin. Domatesleri küçük küçük doğrayarak soğanlara ilave edin. Hepsini beraber biraz kavurduktan sonra barbunyaları ilave edin. Barbunyaların üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Toz şeker ve tuzu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın. Barbunyalar pişince ocağı kapatın. Üzerini maydanoz ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder