14 Ağustos 2014 Perşembe

TAZE FASULYELİ OMLET


Malzemeler
  • 250 gr. taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet yumurta
  • Tuz 
  • Zeytinyağ
Yapılışı:

         Fasulyelerin baş kısmını kesin ardından fasulyeleri  boylamasına uzun kesin. Bir tencereye suyu koyup kaynatın. Hazırladığınız fasulyeleri kaynayan suda haşlayın. Fasulyeler yumuşayınca sudan çıkarıp suyunu süzün. Bir tavaya soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağını da ekleyip kavurun. Soğanlar kavrulunca fasulyeleri ekleyin, beraber kavurun. Yumurtaları bir kasede içine tuz koyup çırpın. Kavrulan fasulyelerin üzerine çırpılmış yumurtaları dökün. Biraz alt kısmı pişince bir kapak yardımıyla ters çevirin diğer kısmı da pişince ocağın altını kapatın ve sıcak servis edin. Ben bu omleti pazar kahvaltısına yapıyorum herkes çok beğeniyor. Aynı zaman da kışlık olarak fasulyeleri hazırlayıp dondurucuya atıyorum. Kışın kahvaltılara  çıkarıp yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder