31 Ağustos 2014 Pazar

KARNIYARIK


 Malzemeler:
  • 5-6 adet patlıcan
  • 150 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

        Patlıcanların sapını koparmadan kısaltın (kesin). Baş kısmındaki yeşil bölümü temizleyin. Patlıcanları alacalı soyun. Kızgın yağda her tarafını kızartın ve bir tepsiye alın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda soğanı kavurun. Soğanlar kavrulunca kıymayı ekleyip beraber güzelce kavurun. Kıyma da kavrulunca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Kıymalı harca maydanozları ince ince kıyıp ekleyin, karıştırın. Patlıcanların ortasından ikiye hafifçe açın. Bir çatal yardımıyla ikiye ayrılan kısmı ezerek iç harcı koyabilecek şekilde çukurlaştırın. Hazırladığınız iç harcı orta kısımlarına doldurun. Üzeri için domatesleri rendeleyin. Bir kaşık yardımıyla üzerine 1 veya 2 kaşık rendelenmiş domatesten koyun. Kalan domates rendesini tepsiye patlıcanların etrafına koyun. Bir miktar suyunu ve tuzunu ekleyip 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder