Malzemeler:
- 20 kg. domates
- Kalın turşuluk tuz
- Sıvı yağ
- Toz şeker
- Kavanoz
Domatesleri yıkayıp,rendeleyin.Büyük bir tencereye rendelenmiş domatesleri tencerenin aldığı kadarıyla koyup kaynatın. Domates iyice kaynayıp koyulunca tuzunu ilave edin. Tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Az miktarda toz şekerini domatesin asidini almak için ilave edin. Sıvı yağı da ilave edip karıştırın. Ocağı kapatıp ister 1 litrelik ister yarım litrelik kavanozlara domates sosunu doldurup yeni kapak kullanarak sıkıca kapatın. Kavanozları ters çevirip soğuyana kadar o şekilde bırakın soğuyunca ters çevirip serin bir yerde saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder