31 Ağustos 2014 Pazar

SEMİZOTU CACIKLI ARAP KÖFTESİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 150 gr. az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber 
  • Pul biber
 Köfteleri kavurmak için:

  • Sıvı yağ
Cacığı için:
  • 1 demet semizotu
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı:

      İnce bulgur, kıyma, ince kıyılmış kuru soğan, un, tuz ve baharatları bir kaba koyup karıştırın. Azar azar su ilavesiyle yoğurun. İyice yoğurduktan sonra köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın. Bir tencereye suyu koyun. Su kaynamaya başlayınca üzerine delikli kevgiri koyun. Köfteleri kevgirin üzerine koyup arada bir silkeleyerek köfteleri buharda pişirin. Tadına bakarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Köfteler pişince tavaya sıvı yağı koyun. Pişen köfteleri sıvı yağa koyup biraz kavurun. Cacığı için; Semizotunu irice doğrayıp yıkayın. Bir kase yoğurdun içine sarımsakları rendeleyip karıştırın. Suyu süzülmüş semizotunu sarımsaklı  yoğurda koyup karıştırın ve servis tabağına koyun. Üzerine kızarmış olan köfteleri koyup servis edin. Semizotu yerine ıspanak ve pazı haşlanıp doğrayarak da yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder