Malzemeler:
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı oda sıcaklığında süt
- 1,5 su bardağı şeker
Bir karıştırma kabının içine yumurtayı ve şekeri alıp mikserle çırpın. Sütü, irmiği ve sıvı yağını koyup karıştırın. Sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da koyup karıştırın .Kare büyük boy borcamı yağlayıp tatlıyı dökün. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için sütle şekeri eriyene kadar karıştırın. Fırından çıkan tatlının üzerine sütlü şerbeti dökün. Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Not: Bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder