21 Şubat 2022 Pazartesi

MAYASIZ PAMUK POĞAÇA


 Malzemeler:

  • 2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
  • 1,5 su bardağı yoğurt 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz  
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi İçin:

  • Maydanoz
  • Beyaz peynir
Üzeri İçin:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
Yapılışı:

     Önce poğaçanın iç malzemesini hazırlayın. Peynirin içine ince doğradığınız maydanozları ilave edip karıştırın. Hamuru yoğuracağınız kabın içine sıvı yağı, tuzu, şekeri, yumurtaları koyup karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Daha sonra hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde hamur alıp elinizde açın. İçine peynirli harçtan koyup kapatın. Kapattığınız kısmı alt tarafa getirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürüp üzerine keskin bir bıçakla çizik atın. İsterseniz atmaya da bilirsiniz. Üzerine susam ve çörek otu serpip 200 derece ısınmış fırında pişirin. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder