Malzemeler:
Keki İçin:
- 3 iri yumurta küçükse 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 750 ml süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 10 adet orta boy muz
- 200 ml. krema
- 140 gr. sütlü bitter karışık çikolata
Kek için verilen malzemeleri çırpın. 180 derece fırında pişirin. Kek fırından çıkınca üzerine 1 çay bardağı sütü dökün.. Kreması için sütü bir tencereye koyun. Şekeri, yumurtayı, un ve nişastayı karıştırıp ocağa koyun pişirin. Ocağı kapatıp 1 paket vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı soğutun, soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kekin üzerine soğuyan kremayı döküp yayın. Muzları ortadan ikiye bölüp aralıklı dizin. Ganajı için kremayı ılıtıp ocaktan alın içine çikolataları koyup eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız ganajı sıcaksa biraz soğutup muzların üzerine ve bütün tepsiye yayın. Buzdolabına kaldırın. Yapmış olduğunuz pastayı 4-5 saat sonra veya 1 gün sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder