Malzemeler:
- 150gr. tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurtanın akı
- Dövülmüş ceviz içi
Oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarini bir yoğurma kabına koyun. Şekeri, yumurta sarısını, sıvı yağı, nişastayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu ve unu azar azar ilave edip yoğurun. Un az veya çok gelebilir hamur toplanabilir kıvama gelinceye kadar un ekleyebilir veya eklemeyebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurta akına sonra dövülmüş cevize batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder