Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 2,5 su bardağı portakal suyu
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- Çikolatalı pasta süsü
Yumurtayı şekerle iyice çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip karışıma ilave edin karıştırın. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Portakallı jölesi için portakal suyunu, şekeri, nişastayı ve vanilyayı bir tencereye koyup karıştırarak pişirin. Kek fırından çıkıp soğuyunca ters çevirip üzerine yaptığınız portakallı jöleyi dökün. Üzerine çikolatalı pasta süslerinden serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder